Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 23 septembrie 2019
Spitalul Judetean de Urgenta Braila nu are o sectie de diabet, ci doar un compartiment in care sunt tratati cei peste 13.000 de pacienti care sufera de aceasta boala. Pentru infiintarea unei sectii se prevede existenta a trei medici specialisti diabetologi, insa unitatea are doar doi.
„Nu avem doctori. In momentul in care ne vom mari schema de personal cu cel putin un medic, atunci toate lucrurile se vor rezolva fara niciun fel de problema. In acest moment, functionam cu 20 de paturi si doi medici. Intr-adevar, insuficient pentru un program extraordinar de mare de ambulatoriu si pentru foile de zi si pentru foile de internare continua. Repet, avem nevoie de personal medical calificat superior”, a declarat Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, potrivit Agerpres.
De asemenea, unui dintre medicii diabetologi de aici reclama numarul mic de paturi si timpul foarte mare de asteptare la care sunt supusi pacientii cu aceasta boala.
„Compartimentul implica 20 de paturi si ambulatoriu integrat in spital. Paturile sunt putine pentru numarul mare de pacienti. Cand vin si se interneaza, stau si cate doi in pat. Timpul de asteptare este foarte lung. Pentru ca acest compartiment sa se transforme in sectie este nevoie de trei medici. Trebuie scos neaparat un post la concurs pe ambulatoriu”, a declarat Cristina Voineag, medic diabetolog in Compartimentul de Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, conform sursei mentionate.
In medie, 50-60 de pacienti cu diabet vin in ambulatoriu zilnic pentru a fi consultati de doi medici, care se ocupa si de bolnavii internati in spital si de cazurile care vin la Urgenta.