Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.
Anumite alimente pot sa scada nivelul de glicemie in sange. De asemenea, un nivel crescut al glicemiei inseamna un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat.
Iata ce fructe iti pot fi de ajutor:
Portocale. Acestea au anumiti compusi care le fac ideale atunci cand vrei sa scazi nivelul glicemiei din sange. Mai mult, portocalele contin vitamina C ceea ce inseamna ca au un rol important in cresterea imunitatii organismului.
Mere. Specialistii spun ca in coaja de mar exista quercitina, un antioxidant care reduce riscul de diabet zaharat. Apa din mere contribuie si ea la antrenarea unei parti din glucoza pentru a fi eliminata prin urina. De asemenea, avand multe fibre, merele faciliteaza si digestia.
Prune. Sunt studii care sustin ca prunele contribuie la scaderea nivelului de glicemie si ajuta la prevenirea diabetului zaharat. Fibrele solubile din prune incetinesc viteza cu care produsele alimentare parasesc stomacul si, astfel, intarzie absorbtia de zahar in fluxul sangvin. De asemenea, prunele sunt o importanta sursa si de vitamina A, vitamina K, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu, zinc si fibre. Prin continutul de vitamina A, sunt recunoscute pentru faptul ca sustin refacerea si cresterea oaselor. Prunele sunt bogate in potasiu, un mineral ce tine sub control tensiunea arteriala si reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.
Kiwi. Un fruct care poate reduce nivelul de zahar din sange. In plus, este bogat in vitaminele E, C, A, contine potasiu, beta-caroten. Sunt studii care sustin ca un kiwi pe zi poate tine nivelul de glucoza din sange sub control.