Un consum moderat de ciocolata poate ajuta la prevenirea infarctului

Pavel Adriana | Rubrica: Stiri diverse | 12 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Cercetatorii au concluzionat ca o persoana care consuma moderat ciocolata, respectiv pana la 3 bucati pe luna, are un risc de infarct mai mic cu circa 13 %, potrivit Daily Mail.

In urma unui studiu, oamenii de stiinta au constatat ca substantele naturale din ciocolata ajuta vasele de sange si reduc inflamarea acestora.

Insa, medicii atrag atentia ca este nevoie de moderatie in consumul de ciocolata din cauza zaharul si a grasimilor saturate, care pot avea efecte nedorite asupra sanatatii.

Acest studiu a fost prezentat la conferinta Societatii Europene de Cardiologie, care a avut loc la Munchen si a avut in vedere 575.000 de cazuri.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere