Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 5 octombrie 2018
Fructul dragonului cunoscut si sub denumirea de Pitaya, este un fruct exotic intalnit cu predilectie in America Centrala, de Sud, dar si in Asia. Se gaseste, in ultimii ani, si in magazinele din Romania.
Ceea ce este mai putin cunoscut la noi este faptul ca Fructul dragonului, pe langa gustul special, are si numeroase beneficii pentru sanatatii. Pitaya este foarte bogat in vitamina C, magneziu si calciu, dar poate cel mai important rol este acela de a fi un remediu natural impotriva diabetului zaharat, dupa cum au aratat mai multe studii, printre care unul realizat in anul 2010 si ale carui concluzii au fost publicate in jurnalul Pharmacognosy Research.
De asemenea, aceleasi cercetari au demonstrat ca fructul dragonului are un impact considerabil si asupra stresului oxidativ si rigidizarii aortei, fiind, asadar, eficient si in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Explicatia pe care oamenii de stiinta au gasit-o este aceea ca semintele din acest fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, ceea ce scade nivelul trigliceridelor si implicit si riscul acestor afectiuni.