Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 1 noiembrie 2018
Ceea ce mancam ne influenteaza intregul organism si important este ca in dieta noastra sa includem cele mai bune alimente pentru o functionare corecta.
Beneficiile asupra sanatatii pe care le ofera pestele sunt binecunoscute, iar in ultimii ani, nutritionistii ne recomanda sa-l consumam cat mai des.
Potrivit statisticilor, bolile de inima sunt de doua ori mai intalnite in randul diabeticilor decat in randul celor care nu sufera de aceasta boala. Drept urmare, dieta bogata in omega 3 si cea care contine colesterolul bun, respectiv somon, sardine si macrou – scade colesterolul rau si nivelul trigliceridelor.
In urma unui studiu publicat in British Medical Journal, s-a constatat o legatura clara intre consumul de sardine si scaderea riscului de AVC si boli cardiovasculare, chiar si la pacientii cu diabet.
Sardinele mai reprezinta o sursa naturala de grasimi sanatoase, calciu si vitamina D.