Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.
Bolile cardiovasculare sunt cauza principala a decesului in Romania, mai exact 60% din totalul deceselor inregistrate la nivel national, de aceea este esential sa faci tot ce tine de tine sa le previi. Sunt studii care sustin ca mai mult de 50% dintre bolile cardiovasculare pot sa fie prevenite printr-o dieta sanatoasa.
Iata ce alimente contribuie la pastrarea sanatatii inimii:
Somonul sălbatic. Acesta contina acizi grasi Omega 3 care contribuie la imbunatatirea markerilor metabolici, altfel spus tin la distanta bolile de inima. Mai mult, ei contin seleniu – un antioxidant ce se pare că ar creste protectia cardiovasculara.
Ele pot creste nivelul de colesterol bun si previn bolile de inima.
Ficat de pasare. Acesta contine grasimi bune pentru inima.
Nucile fiind bogate in acizi grasi Omega 3, fibre, vitamina E si foalat protejeaza sanatatea inimii. Mai mult, nucile imbunatatesc memoria.
Semintele de chia au putine calorii si reduc nivelul colesterolului.
Ovazul are ca beneficiu reducerea colesterolului rau LDL, fiind un excelent protector cardiovascular.
Coacaze – contin resveratrol – unul dintre cei mai puternici antioxidanti – dar si flavonoide, alt antioxidant care ajuta la prevenirea bolilor de inima.
Da, oricat de ciudat ar parea, sunt studii care spun ca un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet zaharat tip 2. Mai mult, se pare ca aceasta bautura poate reduce riscul de Alzheimer.
Laptele de soia poate reduce nivelul colesterolului. De asemenea, are în compozitie si niacin – o substanta care contribuie la stimularea circulatiei.
Stafidele scade hipertensiunea arterială. Explicația fiind aceea ca ele contin potasiu care reduce hipertensiunea arteriala.
Varza de Bruxelles reduce inflamatia si imbunatateste sanatatea vaselor de sange.
Conopida contine alicina o substanta care ajuta la diminuarea riscului de infarct miocardic.
Grapefruitul contine o multime de vitamina C care, potrivit cercetarilor, poate ajuta la protejarea impotriva accidentului vascular cerebral si ajuta la reducerea colesterolului.