Simptomele timpurii ale diabetului zaharat de tip 2

Anca Rusen | Rubrica: Simptome la diabet tip 2 | 12 februarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Diagnosticarea precoce in caz de diabet zaharat tip 2 este foarte importanta. O data boala descoperita se poate incepe tratamentul si complicatiile bolii sunt amanate o perioada.

O multime de persoane au astazi prediabet, adica au un nivel mai mare decat normal al zaharului in sange, dar nu suficient de ridicat incat sa fie diagnosticat ca diabet zaharat. Insa aceasta conditie creste riscul de aparitie la diabetului zaharat de tip 2.

Iata care sunt semnele si simptomele precoce ale diabetului zaharat de tip 2:

  • Senzatia de urinare frecventa. Atunci cand nivelurile de zahar din sange sunt ridicate, rinichii incearca sa elimine zaharul in exces prin filtrarea lui din sange. Acest fapt duce la nevoia de urinare frecventa mai ales noaptea.
  • Senzatia de sete crescuta. Medicii spun ca urinarea frecventa care este necesara pentru eliminarea zaharului in exces din sange duce inevitabil la pierderea de apa din organism. Astfel apare deshidratarea si persoana in cauza simte o senzatia de sete continua.
  • Foame tot timpul. Persoanele care au diabet zaharat dar boala nu este diagnosticata simt senzatia de foame persistenta chiar daca de exemplu, au mancat acum o ora.
  • Aparitia senzatiei de oboseala. Diabetul zaharat de tip 2 poate avea ca manifestare aparitia oboselii accentuate.
  • Vedere neclara. Excesul de zahar din sange poate duce la deteriorarea vaselor de sange mici din zona oculara și astfel apare vederea in ceata, neclara. Poate sa fie o manifestare prezenta la un ochi, sau la ambii ochi. In lipsa tratamentului, acesta probleme duce la aparitia cataractei sau chiar la orbire.
  • Ranile precum sunt taieturile de exemplu, se vindeca foarte greu. Explicatia consta in faptul ca nivelul ridicat de zahar din sange poate dauna nervilor si vaselor de sange ale organismului, care pot afecta circulatia sanguina.

 

Etichete: / / / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Diabetul imi poate cauza rani la nivelul picioarelor?

Piciorul diabetic: probleme, tratament si preventie

Care sunt cele mai frecvente 3 simptome ale diabetului nediagnosticat?

Ce este prediabetul?

Intelegerea importantei nivelului glicemiei – un pas important in gestionarea diabetului

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere