Agerpres
Consumul de cafea poate contribui la reducerea riscul de diabet tip 2 si de hipertensiune, concluzioneaza un studiu realizat de oameni de stiinta spanioli si italieni, potrivit Press Association.
O echipa de oameni de stiinta de la Universitatile din Navarra (Spania) si Catania (Italia), a identificat o ”asociere intre consumul de cafea si o reducere a riscului de diabet de tip doi”, relateaza si Agerpres.
De asemenea, potrivit cercetatorilor, consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc redus de hipertensiune arteriala.
Totusi, acestia sunt de parere ca beneficiile nu mai sunt valabile in cazul in care se consuma mai mult de patru cani de cafea pe zi.
Conform surselor citate, studiul sugereaza ca un consum moderat de cafea, atat cu cofeina cat si fara, poate fi asociat cu un risc redus si de sindrom metabolic.
Sindromul metabolic care afecteaza, in medie, un adult din patru, reprezinta o serie de afectiuni care se manifesta adesea impreuna si care cresc riscul de diabet, accident vascular cerebral sau boli cardiovasculare.
Un cadru didactic de la Universitatea din Catania, care a participat la acest studiu, a sugerat ca polifenolii din cafea ar putea fi implicati in beneficiile cafelei asupra sanatatii, in special acizii fenolici si flavonoidele.
Agerpres