Sursa News Medical
Sfaturi pentru mancaruri delicioase, in perioada izolarii avem mai mult timp de gatit si rasfat in cadrul familiei.
Gustari din legume colorate, crocante: legumele gatite pe gratar au o aroma intensa si un gust placut fara sa trebuiasca sa adaugam grasime sau sare in plus. „Legumele la gratar sunt o mancare gustoasa, plina de savoare, adaugate in kebab sau in salate”, spun specialistii in nutritie.
Carne slaba: scoateti grasimea de pe carne, inainte de a o pune pe gratar, pentru a reduce efectele care pot produce compusi cauzatori de cancer. Eliminarea grasimii scade, de asemenea, caloriile totale si grasimile saturate.
Carnati cu continut scazut de grasimi: dietologii va sugereaza sa opatati pentru carnati de curcan si crenvusti, precum si pui fara piele, fructe de mare si carne slaba. „Deoarece adesea folosim mustar si alte toppinguri, nici nu ne dam seama ca mananca o versiune mai sanatoasa a clasicilor carnati.”
Pizza: sa faci pizza acasa este distractiv – si, in general, mai sanatos decat daca o mananci in oras. Coaceti un blat de pizza din faina integrala si ca topping folositi legume la gratar presarate cu branza.
Garnituri de legume cu continut scazut de carbohidrati: indiferent daca pregatiti un picnic sau o garnitura pentru carne la gratar, specialistii va recomanda legume care nu contin amidon si care sunt satioase fara a adauga carbohidrati in plus la dieta dvs.
Amidon sanatos: puteti adauga si amidon la meniu cum ar fi salata de cartofi sau salata de paste, fara a depasi insa doza recomandata.
Umpleti farfuria cu multe legume crocante (telina, ceapa, ardei) si folositi maioneza cu continut scazut de grasime sau iaurt simplu.
Faceti miscare. Daca nu va puteti deplasa, faceti exercitii usoare cu o minge.
Participati la diverse activitati cu familia.
Sursa News Medical