Sursa News Medical
Kebabul de pui poate fi un fel de mancare deosebit daca carnea este tinuta la marinat intr-un amestec de iaurt si zeama de lime (lamaie verde). Serviti-l cu ierburi proaspete precum menta, busuioc, tarhon si un sos de iaurt simplu cu felii de lime.
Pentru 4 portii
1. Amestecati usturoiul, ghimbirul, turmericul, sucul de lime, iaurtul, sarea si piperul intr-o punga mare de plastic pentru congelator. Adaugati cubulete de pui in punga si sigilati punga, masati pentru a omogeniza amestecul. Lasati la frigider cel putin o ora sau peste noapte.
2. Alternativ, puneti pe o tepusa de metal bucati de carne si rondele de dovlecei. Pulverizati pe suprafata gratarului spray de gatit antiaderent si incalziti gratarul la foc mediu. Ţineti frigaruile pe gratar aproximativ 10 – 15 minute, pana cand puiul este gatit si feliile de dovlecel sunt fragede, intorcand frigaruile din cand in cand pentru a se patrunde uniform.
Aport caloric per portie
268 calorii, 36g proteine, 10 g carbohidrati, 10 g grasimi (3 g grasimi saturate), 105 mg colesterol, 2 g fibre, 4 g zahar, 275 mg sodiu. Calorii din grasimi: 33%
Sursa News Medical