Afla beneficiile polenului de albine pentru sanatate
Anca Rusen | Rubrica: Stiri diverse | 21 decembrie 2018
Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.
Polenul este bogat in aminoacizi, vitamina B, acizi grasi, minerale si contribuie la ameliorarea problemelor respiratorii, calmeaza digestia si are un rol esential in echilibrarea hormonilor.
Iata care sunt beneficiile polenului pentru sanatate:
Puternic antiinflamator. Flavonoidele continute in polenul albinelor au proprietati antiinflamatorii. Sa demonstrat ca un extract de polen din alcool ofera cele mai multe proprietati antiinflamatorii.
Amelioreaza alergiile. Polenul de albine a fost folosit ca remediu popular de secole impotriva diferitelor boli, in special a alergiilor.
Infrumuseteaza pielea Polenul de albine este considerat un adevarat miracol pentru sanatate pielii, ajutand la mentinerea elasticitatii si fermitatii, ameliorand ridurile si acneea. Consumul de polen crud, spun specialistii, incetineste procesul de imbatranire.
Aduce energie organismului. Polenul este bogat in proteine biodisponibile sub forma de aminoacizi, care ajuta metabolismul nostru sa functioneze mai eficient. Specialistii spun ca suplimentarea zilnica cu polen poate contribui la cresterea energiei, la cresterea masei musculare si la stimularea metabolismului.
Are proprietati antibacteriene. Studiile arata ca polenul de albine este un bun antibiotic natural.
Aliat impotriva insomniile si a tulburarilor de dispozitie. Datorita continutului ridicat de neuro-nutrienti, polenul produs de albine este considerat un remediu excelent impotriva oboselei, a depresiilor si a tulburarilor de somn.
Intareste imunitatea. Bogat in antioxidanti, polenul de albine protejeaza organismul de virusi, avand proprietati antibiotice si antioxidante.
Protejeaza sistemului cardiovascular Polenul de albine contine acizi grasi esentiali care ajuta la intarirea capilarelor si a vaselor de sange, reducand nivelul colesterolului. Specialistii spun ca datorita capacitatilor sale anti-coagulante pot preveni infarctul si atacurile cerebrale.