Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 31 ianuarie 2019
Un studiu realizat în 2015, în America, a aratat că introducerea in dieta a alunelor de padure duce la scaderea colesterolului si ca ar putea ajuta in controlul diabetului. De asemenea, fructele alunului imbunatatesc intoleranta la glucoza si au un nivel crescut de mangan, care este un aliat de nadejde in lupta contra diabetului zaharat.
Beneficiile alunelor de padure asupra sanatatii sunt insa mult mai multe. De exemplu, acestea contin o multime de minerale, vitamine, acid folic, toate acestea contribuind la promovarea starii de sanatate. Ele scad riscul de boli cardiovasculare, amelioreaza starile depresive și micșorează riscul pentru malformatii congenitale.
Sunt bogate in antioxidanti, au o multime de vitamine si minerale, toate acestea contribuind la combaterea actiunii radicalilor liberi din organism si astfel previn anumite afectiuni grave.
Reduc inflamatia din corp, deoarece sunt bogate in vitamina E.
Contribuie la prevenirea bolilor degenerative ale creierului in cazul persoanelor care sunt la varsta a treia.