Controlul diabetului

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Diabetul se caracterizeaza prin lipsa insulinei si a nivelului ridicat / necontrolat de zahar in sange. Cu cat zaharul din sange este controlat mai devreme, cu atat este mai usor sa preveniti complicatiile pe termen lung. Exista mai multe metode pentru controlul diabetului.

Diabetul de tip 1

Acești pacienti raspund numai la injectiile cu insulina. Diabetul de tip 1 nu este vindecabil. Simptomele pot fi totuşi eliminate prin adoptarea unei diete sanatoase și a exercitiilor fizice adecvate. Insulina trebuie administrata la intervale regulate in timpul zilei, dupa mese, pentru a inlocui ceea ce organismul nu furnizeaza. Aceasta are scopul de a mentine constant nivelul de glucoza in sange.

Insulina este o proteina și nu poate fi administrata pe cale orala. Sucurile digestive ar neutraliza-o daca ar fi administrata pe cale orala. In zilele noastre injectiile au devenit simple și nedureroase, deoarece acul este foarte de fin. Exista și dispozitive asemanatoare unui stiloul cu ajutorul carora ne putem injecta insulina. Efectul insulinei poate fi de scurta durata, cu actiune medie sau indelungata. Unele persoane au nevoie de doua doze pe zi, altele de trei doze.

Diabet zaharat preclinic sau toleranta scazuta la glucoza.

Aceste persoane au nevoie de o dieta sanatoasa și de activitate fizica zilnica. Dieta nu trebuie sa contina zaharuri și grasimi saturate. Scopul este de a mentine o greutate corporala sanatoasa. Exercitiile fizice regulate stimuleaza, de asemenea, eliberarea de insulina. Acest lucru ajuta la normalizarea deficitului de insulina și a rezistentei la insulina.

Fumatul singur poate distruge vasele de sange, de aceea toti diabeticii și cei cu toleranta scazuta la glucoza trebuie sa renunte la fumat. Alcoolul contine zaharuri excesive simple și poate crește nivelul de zahar din sange. Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie.

Diabetul de tip 2

In stadiul initial dieta, controlul greutatii și activitatea fizica regulata sunt prioritaţi principale. Diabetul de tip 2 va fi mai intai controlat cu un medicament numit Metformin, dupa ce s-a constatat ca schimbarea stilului nu este sufient pentru a controla zaharul din sange.

Exista in prezent cateva medicamente utilizate in diabetul de tip 2. Unele dintre acestea includ clasele de medicamente sulfonilureice (cum ar fi Glibenclamide, Glimpiride, Gliclazide), tiazolidindione (cum ar fi Pioglitazona) și alti agenti mai noi, cum ar fi Sitagliptin, Vildagliptin, Voglibose etc. In plus, unii diabetici cu tip 2, vor avea nevoie de tratament cu insulina.

Alte sfaturi

Pacientii sunt sfatuiti sa monitorizeze in mod regulat glucoza din sange pentru a preveni fluctuatiile. Ei trebuie sa ia masuri de precautie suplimentare, cum ar fi examenele medicale, examinari oftalmologice regulate, ingrijirea adecvata a picioarelor, purtarea unei bratari de avertizare medicala si sa aiba mereu asupra lor zahar in cazul unor episoade de hiperglicemie sau hipoglicemie.

Diabetul zaharat la femeile gravide și la persoanele supuse unei interventii chirurgicale

Femeile gravide cu diabet zaharat și diabeticii care sufera o interventie chirurgicala, sau au o afecţiune grava, nu pot lua medicamente antidiabetice pe cale orala. Trebuie sa li se administreze injectii cu insulina.

La femeilor gravide, medicamentele antidiabetice orale sunt interzise deoarece pot afecta fatul.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere