Controlul glicemiilor poate amana complicatiile cutanate

Anca Rusen | Rubrica: Afectiuni ale pielii | 15 februarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca diabetul zaharat poate, in ani, sa aduca o multime de complicatii inclusiv la nivelul pielii. Mai exact, persoana diagnosticata cu diabet zaharat va avea destul de des infectii bacteriene, infectii fungice.

Cea mai frecvent intalnita infectie de natura fungica la persoanele cu diabet zaharat este Candida albicans. Acesta ciuperca poate crea eruptii cutanate de zone umede, rosii, inconjurate de basici si coji. De regula, astfel de infectii apar in zonele urmatoare: sub sani, in jurul unghiilor, intre degetele de la maini si de la picioare, in colturile gurii, si in zona inghinala. Printre infectiile fungice frecvente se numara micoza genitala, piciorul atletului (micoza piciorului), dermatomicoza si infectia vaginala care provoaca mancarime.

Pe de alta parte, daca vorbim despre infectiile bacteriene tesuturile inflamate sunt umflate si dureroase. Cele mai intalnite bacterii sunt cele cu Staphylococcus. In prezent, aceste infectii nu mai sunt atat de periculoase gratie antibioticelor care exista.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca inclusiv mancarimea pielii poate sa fie de fapt din pricina diabetului zaharat. Practic, in clipa in care, in corp exista o circulatie proasta apar mancarimi.

Singura masura preventiva este asigurarea unui bun management al bolii de baza, a diabetului zaharat. De asemenea, la primele manifestari care apar pe piele trebuie sa mergi la medic pentru tratament.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere