Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.
Care este diferenta dintre mmol/L (milimoli pe litru) si mg/dL (miligrame pe decilitru)?
Ambele seturi de unitati sunt utilizate pentru a masura nivelul de zahar din sange si ambele ofera o masurare a concentratiei de glucoza in sange, desi modul in care o fac este usor diferit.
mmol/L da molaritatea, care este numarul de molecule dintr-o substanta intr-un volum specificat, in acest caz 1 litru. mg/dL da concentratia data de raportul greutate pe volum, in acest caz miligrame pe decilitru.
mmol/L este cea mai frecventa unitate de masura utilizata in Marea Britanie, iar mg/dL este folosita predominant in SUA si Europa continentala.
mmol/L Unitate standard internationala pentru masurarea concentratiei de glucoza in sange – cunoscuta si sub denumirea de milimolar (mM). Aceasta unitate este utilizata in Marea Britanie: Milimoli pe litru.
mg/dL Unitate pentru masurarea concentratiei de glucoza in sange in SUA – miligrame pe decilitru: Miligrame la 100 de mililitri.
Nivelul glicemiei variaza de obicei intre 4 mmol/L şi 6 mmol/L la persoanele fara diabet zaharat.
Glicemia (denumita si glucoza din sange) trebuie tinuta sub control strict pentru a reduce riscul aparitiei complicatiilor.
Formula de calcul mmol/l din mg/dl: mmol / l = mg/dl / 18
Formula de calcul mg/dl din mmol/l: mg / dl = 18 × mmol / l
Pot converti unitatile de masurare a glicemiei date de glucometrul meu?
Acest lucru depinde de glucometrul pe care il aveti. Unele aparate va permit sa convertiti unitatile din mg/dL in mmol/L si invers daca acestea sunt configurate doar pentru a afisa un set de unitati.
Verificati manualul de utilizare al glucometrului daca este posibil sa convertiti unitatile. Daca nu aveti sau nu gasiti manualul, contactati producatorul.
De ce este important nivelul glicemiei?
Masurarea nivelului de zahar din sange si intelegerea importantei nivelului glicemiei ar trebui sa constituie o etapa esentiala in tratarea diabetului.