Hipoglicemia se defineste ca o scadere a concentratiei de glucoza din sange sub 70 mg/dl. In mod normal, glucoza normala in sange, pe nemancate, are valori intre 80-120 mg/dl. Hipoglicemia este mai frecventa la persoanele care fac tratament cu insulina sau sunt in tratament cu anumite antidiabetice orale care scad brutal glicemia, si totusi hipoglicemia » Mai mult
In sfarsit, dupa 6 ani de pauza, glucagonul a ajuns din nou in farmaciile din tara. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca aproximativ 20.000 de doze de glucagon se vor gasi in farmaciile din Romania de astazi. 4000 de doze erau inca de vineri. Glucagonul, substanta, indispensabila in crizele de hipoglicemie, nu se mai » Mai mult
Hipoglicemia inseamna scaderea zaharului din sange, care poate provoca dureri de cap, slabiciune si anxietate. Exista alimente care sunt aliati in astfel de situatii si care, odata consumate, persoana care are hipoglicemie isi poate reduce simptomele? Ei bine, da! In articolul de mai jos iti aratam ce alimente ajuta in astfel de situatii.
Coma hipoglicemica Complicatii ale hipoglicemiei – diagnosticul de coma hipoglicemica se pune daca pacientul este inconstient in contextul unei glicemii < 45-50 mg/dl. Este o complicatie grava care trebuie rapid combatuta prin administrarea de glucagon sau/ si glucoza intravenos. Trebuie solicitat de urgenta serviciul de ambulanta pentru transportul bolnavului la spital. Mai multe despre coma » Mai mult