Medicul diabetolog este responsabil pentru stabilirea tratamentului pacientului si implicit a dozelor de insulina, tot medicul trebuie sa invete pacientii cum sa ajusteze dozele in functie de ceea ce au mancat, de glicemia avuta anterior mesei, de efortul fizic si de alti factori ce ar putea influenta valoarea finla a glicemei. Modalitatea de ajustare a » Mai mult
Hipoglicemia se defineste ca o scadere a concentratiei de glucoza din sange sub 70 mg/dl. In mod normal, glucoza normala in sange, pe nemancate, are valori intre 80-120 mg/dl. Hipoglicemia este mai frecventa la persoanele care fac tratament cu insulina sau sunt in tratament cu anumite antidiabetice orale care scad brutal glicemia, si totusi hipoglicemia » Mai mult
Primavara si vara sunt doua anotimpuri care aduc nu doar bucurie, vacanta si voie buna. In cazul persoanelor cu diabet zaharat, caldura nu este chiar un prieten. Acesta poate sa afecteze nivelul zaharului din sange dar si pe cel al dispozitivelor de testat. Asa ca daca vrei sa pleci la vara la mare sau daca » Mai mult
Hipoglicemia inseamna scaderea zaharului din sange, care poate provoca dureri de cap, slabiciune si anxietate. Exista alimente care sunt aliati in astfel de situatii si care, odata consumate, persoana care are hipoglicemie isi poate reduce simptomele? Ei bine, da! In articolul de mai jos iti aratam ce alimente ajuta in astfel de situatii.
Coma hipoglicemica Complicatii ale hipoglicemiei – diagnosticul de coma hipoglicemica se pune daca pacientul este inconstient in contextul unei glicemii < 45-50 mg/dl. Este o complicatie grava care trebuie rapid combatuta prin administrarea de glucagon sau/ si glucoza intravenos. Trebuie solicitat de urgenta serviciul de ambulanta pentru transportul bolnavului la spital. Mai multe despre coma » Mai mult