Diabetul si durerea de picioare: Prezentare generala si tratamente

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Diabetul se dezvolta atunci cand corpul unei persoane nu produce suficienta insulina pentru a prelucra zaharurile prezente in sange. Acest lucru poate duce la multe complicatii, inclusiv dureri la nivelul picioarelor.

Atunci cand persoanele cu diabet se confrunta cu dureri de picioare, acesta poate fi rezultatul afectarii terminatiilor nervoase. Leziunile nervoase pot aparea daca persoana care sufera de diabet zaharat nu urmeaza un tratament sau nu-si gestioneza nivelul glicemiei.

Potrivit studiilor, milioane de persoane care sufera de diabet nu stiu ca au afectiunea, acest lucru marind riscul de a dezvolta complicatii, cum ar fi durerea de picioare.

In continuare vom discuta in detaliu despre durerile de picioare cauzate de diabet, precum si modul de prevenire si care sunt optiunile de tratament inclusiv cele neconventionale.

De ce diabetul provoaca dureri de picioare?

Persoanele care sufera de diabet se pot confrunta cu mai multe complicatii, mai ales daca nivelul glicemiei nu este tinut sub control. O complicatie frecventa a diabetului zaharat este neuropatia diabetica.

Neuropatia diabetica se manifesta prin afectarea terminatiilor nervoase si poate aparea in diferite parti ale corpului, dar este cel mai frecvent intalnita la nivelul picioarelor si bratelor.

Cand leziunile nervoase apar la membrele exterioare, medicii numesc aceasta afectiune neuropatie periferica diabetica.

Cand neuropatia periferica diabetica afecteaza picioarele, inseamna ca la acel nivel terminatiile nervoase nu mai functioneaza corect. In afara de durere, bolnavul poate simti senzatie de amorteala si furnicaturi.

Persoanele care se confrunta cu neuropatie periferica diabetica prezinta un risc mai mare de a dezvolta complicatii grave la nivelul picioarelor, inclusiv leziuni sau amputare.

De indata ce apare neuropatia diabetica, tratamentul tinde sa se concentreze pe reducerea durerii si a crampelor. Tratamentele pot ajuta, de asemenea, la incetinirea evolutiei acestei afectiuni.

Tratamente neuropatie diabetica

Cel mai bun tratament pentru neuropatia diabetica este preventia. Persoanele cu diabet pot reduce riscul de a dezvolta neuropatie periferica diabetica printr-o monitorizare eficienta a nivelului de zahar din sange.

Chiar daca o persoana dezvolta neuropatie periferica diabetica, trebuie, in primul rand, sa controleze nivelul de zahar din sange cat mai bine.

Principalul obiectiv al tratarii neuropatiei periferice diabetice este gestionarea durerii. In cazuri usoare, bolnavul poate lua medicamente, fara tratament prescris anume, precum ibuprofen sau acetaminofen.

In neuropatia periferica diabetica moderata si severa, medicul va prescrie medicamente pentru a trata durerea. Acest tratament medicamentos include duloxetina (Cymbalta) sau pregabalin (Lyrica).

In unele cazuri, medicul poate prescrie medicamente opioide, cum ar fi tapentadol sau tramadol.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere