Anca Rusen | Rubrica: Dieta diabet | 23 ianuarie 2019
Acum doi ani, in 2017, un cercetator japonez specializat in biologie celulara a descoperit dieta care avand la baza reducerea programului de alimentatie, duce la incetinirea procesului de imbatranire dar si la o scadere semnificativa in greutate. Mai mult, se pare ca aceasta dieta ar putea sa scada riscul de cancer de piele, cancer mamar, sa reduca tensiunea arteriala si sa imbunatateasca calitatea somnului.
Astfel, conform celor la brightside.me., Yoshinori Ohsumi a descoperit un principiu al mancatului care promite scaderea in greutate si regenerarea celulara. A fost atat de inovatoare dieta acestuia incat Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie si Medicina in 2016.
Practic, conform cercetatorului, atunci cand crestem perioada in care resimtim senzatia de foame, celulele recicleaza tot ce este vechi si se reintineresc. Acest proces poarta numele de autofagie.
Conform cercetarilor efectuate de specialistul japonez, persoanele care mananca in intervalul orar 8.00 si 20.00 sunt mai predispuse la tot felul de boli, comparativ cu cei care mananca in intervalul orar 8.00 si 14.00. Practic, acesta sustine ca atunci cand fereastra de dieta este mai restransa, riscul de a dezvolta diabet zaharat, anemie sau obezitate este mult mai mic.