Dimensiunea membrelor inferioare si incidenta diabetului

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Pacientii care au membrele inferioare mai scurte comparativ cu inaltimea lor sunt ceva mai susceptibili sa dezvolte diabet de tip 2, conform unui nou studiu care s-a concentrat pe alti factori de risc decat cei cercetati pana la acel moment.

Studiul este publicat in editia din iulie a revistei Diabetes Care (Ingrijirea diabetului), iar echipa carea a efectuat cercetarea nu poate lamuri pe deplin rezultatele acesteia. Cea mai veridica supozitie ar fi ca hormonii, nutritia sau lipsa acesteia inainte de nastere si in timpul copilariei ar putea afecta dezvoltarea membrelor inferioare si, de aici, si riscul de a dezvolta diabet.

Pentru a obtine aceste rezultate, cercetatorii au investigat rezultatele sondajului referitor la starea de sanatate a populatiei SUA in perioada 1988-1994. Grupul de studiu a cuprins aproximativ 3.600 de barbati si 3.800 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 74 de ani.

Potrivit cercetatorilor, o inaltime mai mica nu implica riscul de a dezvolta diabet, dar o dimensiune mai mica a membrelor inferioare raportata la inaltimea persoanei poate prezenta un risc. Rezultatele s-au bazat pe teste de masurare a glicemiei si examene fizice efectuate pe perioada sondajului.

Influenta caracteristicilor corporale asupra aparitiei diabetului este putin inteleasa, dincolo de influenta excesului de grasime si incidentei diabetului de tip 2. Sindroamele metabolice, diabetul pre-diabetul, sindromul x – numiti-l cum doriti, numarul de persoane supraponderale si obeze, care prezinta un risc sever de a dezvolta diabet, este enorm. Viitorul pentru multe tari este sumbru, serviciile de asistenta medicala fiind deja solicitate pana la limita.

Intelegerea bolii poate duce la o mai buna constientizare, iar constientizarea poate conduce la prevenire.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere