Elementul cheie din alimentatia persoanelor cu diabet ce scade riscul bolilor cardiovasculare

Pavel Adriana | Rubrica: Afectiuni cardiovasculare | 1 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

In cadrul unui studiu care a durat mai bine de 10 ani, cercetatorii Colegiul de Medicina din New York au concluzionat ca oamenii care consuma alimente bogate in potasiu au un risc de AVC si boli cardiovasculare mai mic cu cca 25 %, inclusiv in cazul celor care sufera de diabet.

Dupa ce au analizat obiceiurile alimentare a peste 90.000 de persoane, oamenii de stiinta au observat ca cele care consumau mai multe alimente bogate in potasiu au fost mai putin predispuse acestor maladii.

„Potasiul, mineralul care are grija in principal de activitatea cardiaca, este important sa fie obtinut din alimentatia zilnica si nu din suplimente. De asemenea, important de retinut este ca potasiul nu se poate asimila din alimentele de tip fast-food. Dieta bogata in potasiu scade si riscul de aparitie a hipertensiunii, afectiune tot mai des diagnosticata in zilele noastre”, a declarat Sylvia Wassertheil-Smoller, unul dintre autorii studiului publicat in American Heart Association.

De altfel, si medicii recomanda sa consumam zilnic alimente ce contin potasiu, iar cateva exemple sanatoase sunt: cartofii dulci, fasolea, bananele, avocado, iaurtul.

Etichete: / / /

Pe acelasi subiect:


Aprecierea factorilor de risc la nivelor picioarelor in cazul pacientilor cu diabet

Cercetarile indica obezitatea si diabetul de tip 2 ca factori de risc in infectia cu COVID-19

Sfaturi pentru un adult nou diagnosticat cu diabet zaharat tip 2

5 afectiuni care va pot scurta viata

Sindromul metabolic explicat

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere