Pavel Adriana | Rubrica: Afectiuni cardiovasculare | 1 noiembrie 2018
In cadrul unui studiu care a durat mai bine de 10 ani, cercetatorii Colegiul de Medicina din New York au concluzionat ca oamenii care consuma alimente bogate in potasiu au un risc de AVC si boli cardiovasculare mai mic cu cca 25 %, inclusiv in cazul celor care sufera de diabet.
Dupa ce au analizat obiceiurile alimentare a peste 90.000 de persoane, oamenii de stiinta au observat ca cele care consumau mai multe alimente bogate in potasiu au fost mai putin predispuse acestor maladii.
„Potasiul, mineralul care are grija in principal de activitatea cardiaca, este important sa fie obtinut din alimentatia zilnica si nu din suplimente. De asemenea, important de retinut este ca potasiul nu se poate asimila din alimentele de tip fast-food. Dieta bogata in potasiu scade si riscul de aparitie a hipertensiunii, afectiune tot mai des diagnosticata in zilele noastre”, a declarat Sylvia Wassertheil-Smoller, unul dintre autorii studiului publicat in American Heart Association.
De altfel, si medicii recomanda sa consumam zilnic alimente ce contin potasiu, iar cateva exemple sanatoase sunt: cartofii dulci, fasolea, bananele, avocado, iaurtul.