Exercitiile fizice si diabetul: Cum poate ajuta un instructor specializat

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Activitatea fizica poate scadea nivelul de zahar din sange si poate mentine sanatatea pe termen lung. Daca nu stiti de unde sa incepeti, un instructor personal va poate indruma.

Alegeti o persoana care are experienta de lucru cu bolnavii de diabet. Medicul va poate recomanda un profesor de sport autorizat.

Ganditi-va la antrenorul dumneavoastra ca la un profesor de sport, educator si confident. El va trasa un program de exercitii care sa se potriveasca conditiei dumneavoastra fizice. Va veti intalni in mod regulat, acasa sau la sala, probabil 2 sau 3 zile pe saptamana.

Instructorul va poate ajuta sa urmati programul de exercitii fizice in siguranta si in mod consecvent. El va arata cum sa executati exercitii anaerobe de rezistenta (cu greutati) si cum sa folositi echipamentul cardio in mod corespunzator.

Un profesor de sport va poate ajuta sa ramaneti conectat la un program, iar intalnirile constante cu el va vor impiedica sa renuntati.

Profitati la maxim de programul de activitate fizica

Activitatea fizica trebuie sa fie parte integranta a planului terapeutic alaturi de dieta si tratamentul farmacologic. Activitatea fizica trebuie adaptata la particularitatile pacientului cu diabet tip 1 sau 2 de catre medicul specialist sub supravegherea profesorului de sport.

Anuntati medicul daca nivelul glicemiei scade in mod repetat in timpul sau dupa exercitii.

Fiti prezent. Cand va prezentati la sesiunea de exercitii fizice, acordati 100% atentie. Ignorati alte activitati si concentrati-va atentia asupra exercitiilor.

Fiti constant. O sesiune de exercitii fizice din cand in cand nu va da rezultatele asteptate. Intocmiti un program de pregatire regulat care sa se incadreze in activitatile dumneavoastra de zi cu zi.

Abordati o atitudine deschisa. Daca exista o problema, spuneti-i instructorului. El este acolo pentru a va ajuta si a oferi raspunsuri.

Fiti constient de limitele dumneavoastra fizice. Atentie la glicemie. Este posibil sa trebuiasca sa luati o gustare sau sa evitati exercitii prea solicitante.

Ce trebuie sa faca o persoana cu diabet care efectueaza exercitii fizice

Verificati-va glicemia. Este posibil sa observati o scadere a zaharului din sange in timpul sau dupa antrenament. Cum este la fel de posibil ca acesta sa creasca in timpul sau dupa un exercitiu de intensitate mare. Testati nivelul glicemiei inainte si dupa sesiunile de exercitii fizice pentru a afla cum reactioneaza corpul la diferite activitati fizice.

Sa aveti intotdeauna cu dumneavoastra o mica gustare, suc sau pastile cu glucoza in cazul in care nivelul glicemiei scade prea mult. Daca nivelul zaharului din sange este scazut (100 mg / dL sau mai mic) inainte de a incepe exercitiile, trebuie sa consumati mai intai carbohidrati.

Trebuie sa stiti cand sa va opriti. Daca nivelul glicemiei este mare inainte de sesiunea de exercitii fizice, faceti un test de sange sau urina pentru a afla nivelul cetonelor. Daca testul arata ca aveti cetone, nu fortati corpul prea mult. Efectuati exercitii mai usoare, de intensitate mai mica.

Nu uitati! Un stil de viata sanatos este primul pas pentru sanatatea noastra.

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere