Ingrijirile piciorului diabetic, pe fondul COVID-19, este importanta, spun specialistii

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Persoanele cu diabet sunt sfatuite sa nu ,,ignore” posibilele probleme ale picioarelor in perioada pandemiei COVID-19.

Diabetes UK (asociatie caritabila britanica pentru combaterea diabetului) le reaminteste oamenilor sa solicite ajutor medical in cazul in care observa schimbari la nivelul picioarelor.

In timp, diabetul prost gestionat poate provoca leziuni nervoase, numite neuropatie diabetica. Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul ridicat al zaharului din sange poate afecta modul in care sangele circula la nivelul membrelor inferioare.

Simptomele, cum ar fi senzatia de furnicaturi, pierderea reflexelor, o durere sacaitoare, rani care nu se vindeca sau dureri si crampe la nivelul gambelor in repaos sau in timpul mersului, toate pot fi semne ca ar putea exista o problema si ar trebui solicitata asistenta medicala.

O mica taietura sau julitura poate favoriza aparitia unui ulcer sau a unei infectii, care, daca este lasata netratata, poate duce la amputatie.

Persoanele cu diabet zaharat ar trebui sa isi verifice zilnic picioarele pentru a vedea daca au aparut modificari notabile, sa gestioneze nivelul de zahar din sange, colesterolul si tensiunea arteriala, cat mai bine si sa-si mentina o stare de sanatate cat mai buna.

Dan Howarth, seful sectiei de ingrijire medicala de la Diabetes UK, a declarat: ,,Stim ca persoanele cu diabet pot considera solicitarea ajutorului medical pentru probleme cu picioarele, o abordare dificila in perioada in care Marea Britanie se confrunta cu pandemia coronavirusului, dar problemele piciorului se pot agrava foarte repede si ignorarea lor poate avea consecinte devastatoare.

,,Persoanele cu diabet ar trebui sa solicite rapid ajutor medical daca observa schimbari deosebite la nivelul membrelor inferioare”.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere