Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 7 martie 2019
Mierea nu doar că este extrem de gustoasa, dar consumul regulat de miere aduce o multime de beneficii sanatatii omului. Astfel, mierea sustine sanatatea cardiovasculara, trateaza tusea, ajuta la scaderea in greutate. În plus, are o serie de proprietati antifungice și antibacteriene, oferă organismului o serie de vitamine, minerale și antioxidanți.
Mierea creste rezistenta organismului in fata infectiilor, promoveaza cresterea bacteriilor bune in stomac, imbunatateste circulatia sangvina, reduce inflamatiile, reface Ph-ul alcalin al corpului, combate artrita.
Insa, mierea este foarte buna si pentru persoanele cu diabet zaharat. Mai exact, chiar daca este dulce la gust, mierea nu creste zahărul din sânge și este sigur pentru pacientii cu diabet. De asemnea, specialistii spun ca mierea ar putea contribuie la stabilizarea insulinei. Sunt studii care spun ca ar putea sa fie chiar o alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali.
Totodată, mierea echilibreaza nivelul colesterolului. Multe studii au demonstrat că mierea poate controla nivelurile ridicate de colesterol. Un studiu a menționat chiar că un consum de 70 g de miere în mod regulat timp de 30 de zile poate reduce aceste niveluri cu 3%. În mod surprinzător, cu ajutorul mierei, puteți crește nivelurile bune de colesterol.
Nu în ultimul rând, mierea poate să fie considerată un aliat a celor care au probleme cu kilogramele in plus, chiar si persoanele cu obezitate. Mai mult, consumarea unei linguri de miere cu apă caldă vă poate reduce pofta de zahăr, ceea inseamna ca te ajuta mult in lupta ta cu kilogramele in plus. Un studiu recent a subliniat faptul că zaharurile naturale găsite în miere acționează diferit decât zahărul alb în interiorul corpului, fiind net superioara si benefica.