Sursa News Medical
De data aceasta, uitati de salata verde obisnuita. Gratinati salata romana/kale crocanta pentru a obtine o aroma placuta, de afumat.
Pentru 8 portii
– Salata romana/kale
– 2 inimi de salata romana, taiate in jumatate pe lungime
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri de ierburi maruntite (folositi ce aveti la indemana: patrunjel, menta, marar, coriandru)
– 2 linguri suc de lamaie
– ¼ ceasca ulei de masline
– 1 lingura de miere
– ¼ lingura de sare
– ¼ lingura de ardei
1. Frecati salata, pe partea taiata, cu 2 linguri de ulei de masline. Incingeti gratarul la foc mare si asezati salata cu taietura in jos, direct pe gratar. Gatiti un minut sau doua, pana cand frunzele sunt usor maronii. Luati salata de pe gratar si feliati-o transversal, in fasii. Puneti salata taiata intr-un bol si turnati sosul dressing.
2. Pentru a pregati dresing-ul: intr-un borcan mic cu capac, combinati ingredientele pentru sos. Astupati borcanul cu un capac si agitati bine.
– 160 calorii, 1 g proteine, 6 g carbohidrati, 16 g grasimi (2 g grasimi saturate), 2 g fibre, 4 g zahar, 149 mg sodiu. Calorii din grasimi: 88%
Sursa News Medical