Tratamentul diabetului de tip 2

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Prima etapa de tratament este modificarea stilului de viata, insa de cele mai multe ori nu este suficient de serios aplicata sau complet inteleasa importanta acestor modificari ale stilului de viata. 

De exemplu, numeroase studii sustin ca atunci cand un pacient isi va modifica stilul de viata si va pierde in greutate macar 5-10% din greutatea corporala la care a fost diagnosticat cu diabet zaharat. Astfel, isi va mentine la valori optime tensiunea arteriala are mari sanse sa amane aparitia complicatiilor bolii diabetice.

Tratamentul diabetului de tip 2

De cele mai multe ori, acest tip de diabet poate sa fie tratat doar prin dieta si eventual antidiabetice orale. In prezent, exista mai multe clase de antidiabetice orale disponibile in Romania, care se indica in functie de particularitatea fiecarui pacient in parte. De aici si importanta luarii in evidenta si a monitorizarii pacientului cu diabet zaharat prin intermediul unui medic specialist, fara a se incerca autotratarea cu diete sau medicatie administrate din propria initiativa a pacientului (informatii citite sau auzite ce pot deveni periculoase, amenintatoare de viata chiar).

Cu trecerea anilor, datorita unui control incorect al glicemiilor pe termen lung – prin neglijarea tratamentului cu antidiabetice orale si al dietei, pacientii ajung sa necesite tratament cu insulina. In aceste cazuri refuzul tratamentului cu insulina va conduce la complicatii severe precum coma diabetica sau chiar deces.

Etichete: / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere