Diabetes Resources Production
Hipoglicemia trebuie tratata imediat, la o persoana constienta, cu glucoza cu actiune rapida, cum ar fi o bautura zaharoasa (nu fierbinte, fara lapte) sau unele comprimate de glucoza urmate de carbohidrati ca biscuitii, sandwich-urile sau masa de pranz/cina. Daca persoana este inconstienta, cereti ajutor medical specializat.
Pentru persoanele in varsta din casele de ingrijire, se poate tine la indemana o trusa personala hipoglicemica de prim ajutor si instructiuni pentru tratament.
Pentru a preveni hipoglicemia, trebuie sa aveti mese regulate si gustari care contin carbohidrati, sa cunoasteti simptomele hipoglicemiei si ce sa urmariti la persoanele care pot fi expuse acestui risc. Nivelurile tinta pentru controlul glicemiei nu trebuie sa fie prea stricte iar medicamentatia administrata trebuie sa fie personalizata. Se recomanda consultarea medicului curant.
Monitorizarea glicemiei poate ajuta la identificarea persoanelor in varsta care pot fi expuse riscului de aparitie a hipoglicemiei, dar trebuie sa fie intotdeauna analizate alaturi de rezultatele pe termen lung ca HbA1c, pentru a avea o imagine clara.
Asezamintele pentru batrani care ofera ingrijiri persoanelor cu diabet zaharat ar trebui sa aiba o politica in acest sens care include gestionarea si prevenirea hipoglicemiei, planurile de ingrijire personalizata, si formarea personalului care se ocupa de bolnavi.
Depresia este mai frecventa la persoanele cu afectiuni cronice, dar poate trece neobservata la persoanele in varsta, cu probleme complexe de sanatate. Neuropatia, dureroasa, ulceratiile piciorului si efectele adverse ale medicatiei pot contribui la depresie. De asemenea, riscul de dementa creste odata cu varsta. Tot ceea ce va afecteaza bunastarea mintala, va poate afecta capacitatea de a gestiona cu succes diabetul.
Cu ajutorul unor teste simple medicul dvs. isi poate da seama daca suferiti de depresie sau dementa. Depistarea acestor probleme intr-un stadiu incipient poate contribui la limitarea efectelor lor pe termen mai lung.
Pentru persoanele in varsta care traiesc in casele de batrani, se recomanda examinarea lor la internare si apoi anual.
Persoanele in varsta cu diabet zaharat, in special persoanele care locuiesc in casele de batrani, trebuie internate in spital de indata ce prezinta simptomele unor complicatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca diabetul poate avea efecte suplimentare asupra altor boli, iar acele boli pot avea un impact asupra diabetului.
Glicemia poate sa creasca rapid in cazul unei boli, in special la persoanele in varsta care sunt deshidratate. Poate fi necesara monitorizare suplimentara si tratament medicamentos, iar ingrijitorii ar putea avea nevoie de asistenta suplimentara. Este important sa existe un ghid de bune practici pentru ingrijitori in programul de ingrijire personalizata. Acest ghid trebuie, de asemenea, prezentat personalului de specialitate atunci cand aveti nevoie de asistenta medicala.
Daca trebuie sa va internati in spital, este foarte util sa luati cu dvs. o copie a planului de ingrijire, astfel incat personalul sa aiba acces cu usurinta la istoricul diabetului si la tratamentul pe care il urmati.
Schimbarile fizice, pe masura ce imbatraniti, pot sa va afecteze capacitatea de a va autoingriji. Deoarece modificarile pot aparea in orice moment, ele pot indica, de asemenea, ca trebuie investigat ceva, deoarece este posibil sa aveti nevoie de o schimbare a tratamentului medicamentos.
Varsta este cel mai important factor al afectiunilor oculare comune, cum ar fi glaucomul, cataracta si degenerescenta maculara. Slabirea vederii si mobilitatea redusa pot duce la un nivel redus de ingrijire zilnica a picioarelor, ceea ce inseamna ca primele semne ale unor complicatii nu vor fi observate la timp. Incontinenta urinara poate fi un simptom al multor afectiuni, incluzand diabetul slab controlat si modificarile functiei renale.
Este usor de presupus ca simptomele se datoreaza pur si simplu procesului de imbatranire sau pentru ca aveti diabet. Cu toate acestea, este important sa solicitati sfatul medicului pentru orice simptome noi si sa cereti sprijin in cazul in care autoingrijirea si monitorizarea au devenit dificile pentru dumneavoastra.
Acest articol este realizat cu sprijinul:
Diabetes Resources Production