Uleiul de in imbunatateste sensibilitatea la insulina

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 28 ianuarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Uleiul din seminte de in este foarte bun pentru mentinerea starii de sanatate, fiind bogat in acizi grasi Omega 3.

Anumite studii arata ca acest ulei are beneficii in prevenirea bolilor cardiovasculare, tine depresia la distanta, boala Alzheimer, diabetul zaharat, artrita reumatoida si osteoporoza. De asemenea, sunt studii care arata ca acest ulei poate sa reduca nivelul glucozei din sange. Acest lucru este explicat prin faptul ca inul si componentele sale au proprietati antioxidante, hipoglicemice, iar acest lucru se explica prin continutul bogat de secoisolariciresinol diglucozid (SDG).

Mai mult, sunt si studii care sustin ca uleiul de in poate sa imbunatateasca sensibilitatea la insulina.

Pe acelasi subiect:


Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere